LCHF är grejen!

Nu var det längesen jag var inne och skrev nåt här. Semester, resor och umgänge med mina nära och kära har gått före! 

Idag har jag lite tankar och funderingar kring det här med mat. 
Jag älskar mat. Det bästa som finns är när man går ut och äter en buffé. Då får man ju äta hur mycket man vill, och vem älskar inte det liksom! 

Jag har i många år nu jojobantat som det heter. Man hittar en diet, följer den några veckor, går ner 7 kg, blir överlycklig och belönar sig med att äta galet tills man gått upp 10 kg! 

För X antal månader sen fick jag nog och började plugga på om LCHF! Jag läste allt jag kunde hitta, pratade med min mamma som är LCHF-are och även utbildad kostrådgivare. 
Det fina med LCHF är att det är ingen diet, det är en livsstil. 
Man bestämmer sig för den, kastar ut allt man har som innehåller onödiga kolhydrater och sätter igång. 

Det handlar inte enbart om viktnedgång. Självklart är det en stor del i det hela, för vem vill inte vara smal och snygg med mera ork och driv. 
Det handlar även om hälsovinsterna. 
Min allergi har blivit nästan obefintlig sen jag började med LCHF. Jag har inte tagit en enda tablett eller en enda puff på inhalatorn den här våren och sommaren. Hyn är bättre, håret har mera glans och jag har en sån energi att det är löjligt nästan. 

Dyrt? Nej. 
Många har sagt mig, "det är så dyrt med LCHF-mat". 
Nej, det är den andra sk maten som är billig. Jag köper inte frukt, pasta, bröd, socker, mjöl, kakor, bullar, glass, godis osv. Jag lägger de pengarna på ren mat som gör att man dels blir mätt fortare och på ett naturligt sätt. Man har inget behov av att gå och småäta, stoppa i sig mellanmål och heller inget sötsug. 
Jag ÄLSKAR LCHF tack vare hälsovinsterna, den stabila viktnedgången, det jämna humöret som följer då min låga blodsockernivå är jämn hela tiden .

Jag rekommenderar ALLA att prova. Jag vet, det är svårt i början, självklart. Man måste ha ett mål när man börjar annars känner man nog att man inte har någon anledning att börja. 
Mitt mål var att gå ner 10 kg. Under resans gång märkte jag ju allt annat som var positivt med det här. Hälsovinsterna, en lugn och harmonisk mage. 
Cleaneating är något som alla borde prova. 

Jag kommer att skriva mer om detta. 
Det kanske blev lite rörigt men jag vill så gärna berätta om alla fördelar med LCHF! 
Jag skulle kunna skriva i det oändliga men det tänker jag inte göra. 

Ha en fin dag! 
/Johanna.